PR materiale

Her finder man PR materiale for albummet “Og ørkner i rasende udenfor” af Woetmann/Almholt. Data for pladen, PR-meddelse, kunstner-biografier, uddybende om pladens tilblivelse og billeder. Alt materiale er til fri afbenyttelse men det er et krav at billeder krediteres til fotografen, hvor det er relevant.

PETER-CLEMENT WOETMANN
Woetmann er digter, dramatiker og redaktør. Debuterede i 2003 med digte i Hvedekorn og Øverste Kirurgiske og har siden udgivet en lang række digtsamlinger. Omkring 2010 var Woetmann med til at starte forlaget Kronstork, og i perioden 2016-2018 var han husdramatiker på Aarhus Teater. Her var han bl.a. med til at udvikle balletten Uropa, hvor danske krigs-veteraner delte scene med Det Kgl. Ballets dansere. Woetmann modtog i 2019 statens tre-årige arbejdslegat og arbejder pt. på flere teaterprojekter.
www.peter-clement.net

MIKKEL ALMHOLT
Almholt arbejder med klaveret som et bibliotek af lyde, og bruger en lang række analoge og digitale greb til at afsøge instrumentet for nye klange. Siden sin debut i 2011 har Almholt udgivet fire albums under navnet Ghost Flute & Dice. Almholt har været på turne i USA og flere gange i Tyskland. I 2019 udstillede Almholt sin første ruminstallation lavet i samarbejde med billedkunstneren Jacob Juhl.
https://www.facebook.com/ghostflutedice/

ALBUMMETS TILBLIVELSESHISTORIE
De to kunstnere mødtes en enkelt dag i 2012 for at Woetmann kunne indspille oplæsninger af Johannes Lund Madsens tekster, til et bestillingsværk som Almholt var igang med at udføre. Men udover den ene dag mødtes de ikke før 2017 da Woetmann blev kontaktet af Define-festivalen i Sønderborg. Festivalens arrangører syntes det kunne være interessant at høre Woetmann samarbejde med en musiker og så blev samarbejdet genoptaget. Nogle af værkerne på pladen havde således premiere ved Define-festivalen i 2017, mens andre er kommet til siden. Da der var blevet fundet finansiering til at udgive værkerne som en vinyl-LP, formedes idéen om bruge LP´ens to sider til at adskille og modstille to af Woetmanns seneste tekster: “Til mine brødre” og “Bag bakkerne, kysten”.

TEKNISK DATA
Tekst & Speak: Peter-Clement Woetmann
Klaver, præparering & effekter: Mikkel Almholt
Vokalindspilning: Tanja Vesterbye Jessen
Mix: Kristian Hverring og Mads Emil Nielsen
Master: Emil Thomsen
Coverbilleder: Lærke Posselt
Coverdesign: KIOSK STUDIO (Emil Willumsen & Josefin Askfelt)

Teksterne “Hvordan har du det?”, “Mad Minute” og “Om fremtiden” er alle skrevet til teaterstykket “Til mine brødre” som havde premiere på Aarhus Teater i 2016. Langdigtet “Bag bakkerne, kysten” blev udgivet af forlaget Kronstork i 2017.

Produceret i samarbejde med forlaget Kronstork.
Projektet er støttet af Koda Kultur, Dansk Komponist Forening og DJBFA.

PR MEDDELELSE
Woetmann/Almholt er et nyt samarbejde mellem digter og dramatiker Peter-Clement Woetmann og musiker Mikkel Almholt.

Sammen har de lavet et album, der spænder sig ud mellem det oplæste digt og modulerede klange fra en form for klaver. Albummet kredser om krigene, om de flygtende og om alle os, der er trygge i verden. Eller musikken og ordene synker sammen i det der punkt, hvor samtidens krise får klang eller klangen bliver fanget af den her verden som synker fra krise til krise…

Mikkel Almholt er musiker. Hans musik er en form for lyd-mobiler i rummet, der drejer og drejer ind i sig selv. Han er også kendt under kunstnernavnet Ghost Flute & Dice.

Peter-Clement Woetmann er digter, dramatiker og stifter af forlaget Kronstork. Han er optaget af, hvordan skriften/poesien kan arbejde med krigen og kriserne og samtidig længes mod valsetaktens gamle skønhed.

Tilsammen mødes de på dette album bestående af tæpper af ord, som står og slår til klaverets modulerede klange. Ny poesi. Ny musik. Ny afgrund.

Krediteres til Lærke Posselt
Billede fra cover. Krediteres til Lærke Posselt.

Krediteres til Thomas Gunnar Bagge
Woetmann/Almholt live på galleri Møn44. Krediteres til Thomas Gunnar Bagge.

Album forside og bagside

Album cover insert plade

 

Inside w nots n bolts

MORE INFO

http://www.ghostflutedice.bandcamp.com

https://www.facebook.com/ghostflutedice/

https://soundcloud.com/ghostflutedice

%d bloggers like this: